Autor Tema: Udruženje - ostavka  (Posjeta: 1342 )

Offline hex1

  • Član foruma
  • *
  • Postova: 1
Udruženje - ostavka
« : 31-12-2017, 19:37:24 »
Pozdrav,
imam jedano zanimljivo pitanje vezano za udruženja.
Naime, više godina sam bio predsjednik jednog udruženja i prije nekih 11 mjeseci sam dao ostavku jer se više nisam imao vremena da se time bavim i jer sam morao na neko vrijeme u njemačku ići. Osim mene i ostale kolege iz Izvršnog odbora su dali pismene ostavke.
Nakon toga se više nisam informirao ni pratio šta bivše kolege rade misleći da su izabrali novo rukovodstvo.
U udruženju smo imali i jednog uposlenog kojem smo redovito isplaćivali platu dok sam ja bio predsjednik.

Prije nekoliko dana iznenadila je me jedna plava koverta od porezne, naime nakon našeg odlaska radniku nešto nije uredno isplaćivano tako da su meni poslali obavijest da se to riješi ili če mi u protivnom poslati prekršajni nalog kao odgovornoj osobi.
Ja sam odmah kontaktirao poreznu i rekao im da sam davno podnio ostavku, kao i kolege te da više nisam predsjednik udruženja. Oni su odgovorili  da me i dalje vode kao odgovornu osobu dok se ne izvrši promjena tj. izbor novog predsjednika i ovlaštenih osoba.
trenutno je u udruženju za potpisivanje ovlaštena jedna osoba koja očito ne obavlja svoj posao uredno. Skupština još iz nekih razloga nije izabrala novo rukovodstvo udruženja tako da se mene u registru još vodi kao odgovornu osobu udruženja.

Zanima me koje su mi mogućnosti? Kako da se izbrišem kao odgovorna osoba u poreznoj? Ispada da bez obzira što već 11 mjeseci nisam predsjednik udruženja mogu prekršajno odgovarati za nešto što je drugi napravio?

hvala