Home Zanimljivosti IBRAHIM SMAJIĆ: JEVREJSKO-MASONSKI NAPLATNICI DUGOVA

IBRAHIM SMAJIĆ: JEVREJSKO-MASONSKI NAPLATNICI DUGOVA

330
0

Organizacije koje je bave legalnom naplatom dugova za raznorazne banke, građevinske firme, zlatare, auto kuće i slično, postoje dugi niz godina. Jedna od takvih je u vlasništvu Jevreja, koja je europski orijentisana organizacija sa sjedištem u Izraelu (Tel Aviv) a takođe svoje filijale imaju i u Francuskoj i Belgiji. Ime organizacije nije u potpunosti poznato javnosti.

Naplatu dugova vrše sa visokim stepenom uspješnosti. Jedan od većih poslova se izdvaja i naplata duga u Antwerpenu, u državi Belgija, kada su jednom vlasniku lanca zlatara prodali nakit u vrijednosti od nekoliko miliona eura.

Kakva je struktura organizacije nije u potpunosti poznato, ali se špekuliše da posjedu najsavremeniju aparaturu kao i da su neki članovi visoko obrazovani tipa pravnika, ekonomista i slično. Naravno, veliki broj članova te organizacije su vrhunski obučeni profesionalci sa vojnom ili nekom drugom vrstom obuke. Čitav proces naplate nije poznat, ali je poznato da imaju veliku radnu snagu.

Jedan od uposlenika te organizacije je sa područja Bosne i Hercegovine a riječ je o Ibrahimu Smajiću, kako saznajemo iz povjerljivih izvora.

Ibrahim Smajic
Ibrahim Smajic

Selekciju uposlenika vrše visoko rangirani uposlenici organizacije.