Register Now

Login

Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

U Općinskom sudu u Tuzli ukrali spise iz arhiva da bi ih prodali za reciklažu

U Općinskom sudu u Tuzli ukrali spise iz arhiva da bi ih prodali za reciklažu

U Općinskom sudu u Tuzli ukrali spise iz arhiva da bi ih prodali za reciklažu Najmanje 2000 komunalnih predmeta ukradeno je iz arhiva Općinskog suda u Tuzli. Ukradeni spisi prodati su otkupnoj stanici za stari papir, gdje su trebali biti reciklirani – Bukvalno je izvršena teška krađa radi prodaje papir u sirovine. Predmeti su odneseni […]


U Općinskom sudu u Tuzli ukrali spise iz arhiva da bi ih prodali za reciklažu

Bukvalno je izvršena teška krađa radi prodaje papir u sirovine. Predmeti su odneseni i prodati u otkupnoj stanici u Tuzli. Mi smo naložili podnošenje nadzora nad istragom jer je fizički nemoguće da su to uradila dva lica– kaže Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

U razgovoru za Žurnal predsjednik Općinskog suda u Tuzli Muhamed Tulumović tvrdi da su svi spisi pronađeni, a počinioci identifikovani.
Dan nakon krađe, 20. oktobra počinioci su pronađeni, a spisi se broje da se vidi da li nešto slučajno fali– kaže Tulumović.

Predsjednik Općinskog suda u Tuzli dalje tvrdi da je sudska arhiva iako se nalazi na sedam lokacija u gradu dobro zaštićena, što se vidi i iz posljednjeg slučaja.

Policija to nadgleda u kojoj mjeri ja ne znam, ali je arhiva prilično dobro čuvana– kaže Tulumović pa dematira samog sebe tvrdeći da u ovom slučaju “nema stalnog nadzora jer ipak su tu samo osnovni, komunalni predmeti, ove druge predmete ne spremamo u takav prostor.”

Koliko Sud vodi računa o svojim spisima dokazuje i činjenica da su predmeti bili smješteni u napuštenoj zgradi iz koje se, prema priznanju i predsjednika Muhameda Tulumovića, mjesecima krade čak i stolarija.

Izvor: Zurnal