Home Vijesti BiH Advokat Nermin Vila osumnjičen za krivična djela u predmetu “Pravda”

Advokat Nermin Vila osumnjičen za krivična djela u predmetu “Pravda”

1958
0
advokat nermin vila

Advokat Nermin Vila osumnjičen za krivična djela u predmetu “Pravda”

Advokat Nermin Vila je se tereti za krivična djela: zloupotreba položaja, organizovani kriminal i krivotvorenje službenih isprava.

Sarajevski advokat Nermin Vila ispitan je u sarajevskom Tužilaštvu u svojstvu osumnjičenog u predmetu kodnog naziva “Pravda“, potvrđeno je za Faktor iz te pravosudne institucije.

Kako nam je kazala glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, advokat Nermin Vila se sumnjiči za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem službene isprave.

– Nakon ispitivanja osumnjičenog, Kantonalni sud u Sarajevu mu je na prijedlog ovog Tužilaštva odredio mjere zabrane, koje podrazumijevaju zabranu sastajanja sa osumnjičenima i svjedocima u ovom predmetu – kazala je Bavčić.

Prema nezvaničnim informacijama, Vila je osumnjičen za učešće u nezakonitostima oko knjiženja nekretnina u Sarajevu.

Prvoosumnjičeni u ovom predmetu Alija Delimustafić i ostali uhapšeni terete se da su, zajedno sa pomagačima, godinama učestvovali u prevarama sa nekretninama, pribavljajući višemilionsku imovinsku korist.

Oni su, navodno, na osnovu krivotvorene dokumentacije ili prevara, uknjižavali takozvane napuštene stanove na sebi odane ljude, koje su, potom, posredstvom Delimustafićevih firmi koje se bave prometom nekretnina prodavali trećim osobama.

Izvor: Oslobođenje