Home Vijesti BiH Bivši predsjednik VSTV BiH – “Političko Sarajevo ovladalo pravosuđem na nivou BiH...

Bivši predsjednik VSTV BiH – “Političko Sarajevo ovladalo pravosuđem na nivou BiH istjerivanjem Srba”

129
0

Bivši predsjednik VSTV BiH – “Političko Sarajevo ovladalo pravosuđem na nivou BiH istjerivanjem Srba”

Ocijenio je i da je sve ovo direktna posljedica prenošenja političkih bitaka iz RS na nivo BiH u namjeri da se putem pravosudnog aparata BiH proizvede promjena vlasti u RS

On je ukazao da je izbor rukovodstva VSTV-a nezakonit, kao i da je izbor predsjednika Vijeća doveo do toga da od osam rukovodnih pozicija u pravosuđu na nivou BiH danas bude pet Bošnjaka, dva Hrvata, jedan iz reda ostalih i nijedan Srbin ili neko drugi iz RS.

– Prema ovome, izgleda da se sva pravosudna pamet i poštenje u pravosuđu koncentrisalo u Federaciji BiH, dok su svi ljudi iz RS korumpirani, kriminalci, lopovi, puni afera – rekao je Tegeltija.

Smatra da rečenica Bakira Izetbegovića o Srbima kao lošem narodu i Valentina Incka (Inzko) o srpskom narodu kao narodu na pogrešnoj strani historije, dobijaju svoju stvarnu dimenziju na terenu pravosuđa BiH, jer se ovim izborom u VSTV-u pokazuje da se “Srbima kao takvima i Republici Srpskoj ne smije dozvoliti rukovođenje na nivou BiH ukoliko ne provode politike političkog Sarajeva”.

– Ovo očito predstavlja poželjni model takozvane funkcionalne BiH u viziji Izetbegovića i Incka. Nema autentičnih Srba iz RS na upravljačkim pozicijama i “mirna Bosna” – istaknuo je Tegeltija.

Ocijenio je i da je sve ovo direktna posljedica prenošenja političkih bitaka iz RS na nivo BiH u namjeri da se putem pravosudnog aparata BiH proizvede promjena vlasti u RS.

Za potpredsjednike VSTV-a izabrane su Biljana Simeunović iz reda srpskog naroda i Sanela Gorušanović-Butigan, koja se izjašnjava kao Hrvatica.