Home Vijesti Svijet Nakon smrti psu ostavio pet miliona dolara

Nakon smrti psu ostavio pet miliona dolara

626
0

Nakon smrti psu ostavio pet miliona dolara

Naime, Dorris je preminuo prošle godine, a u testamentu koji je advokat pročitao nakon njegove smrti stoji kako je Dorris u naslijeđe svome psu Lulu ostavio 5 miliona dolara.

Kako ističu njegovi poznanici, Dorris je bio izuzetno vezan za Lulu i posvećivao joj je mnogo pažnje. S obzirom na opis poslova kojima se bavio često je morao putovati izvan grada te se zbog toga uvijek trudio da Lulu ostane u dobrim rukama.


Svaki put kada bi Dorris morao ići na poslovna putovanja, brigu o Lulu preuzimala je njegova prijateljica Martha Burton.

“Uvijek je ostavljao psa kod mene kada bi išao na put. Ona je zaista dobar pas”, rekla je Burton.

Kako ističe Burton u razgovoru za lokalnu američku televiziju, odluka Dorrisa da upravo ovako raspodjeli svoje bogatstvo uopće nije iznenađujuća s obzirom na svu ljubav koju je pružao Lulu.

Također, Burton je pojasnila kako će prema želji Dorrisa ona nastaviti voditi brigu o Lulu te će biti zakonski i službeni skrbnik za škotskog ovčara.

“U testamentu je stajalo sljedeće: ‘Pet miliona dolara bit će prebačeno u fond koji će biti formiran nakon moje smrti za njegu mog škotskog ovčara Lulu. Fond treba osigurati sve što je potrebno za mog psa, a brigu o njemu će voditi Martha Burton'”, objašnjava Burton.

Iako su iza Dorrisa ostale i brojne nekretnine, Burton je istakla kako ne želi razmišljati o tome šta će se desiti s tom imovinom te da joj je u ovom trenutku prioritet briga o Lulu.

“O ostalim nekretninama ne znam apsolutno ništa. Važno mi je da Lulu bude sretna i voljena”, rekla je.

S obzirom da Lulu ima 8 godina, Burton ističe kako je potpuno iluzorno očekivati da će se iznos od 5 miliona dolara za njenu njegu potrošiti do kraja života škotskog ovčara.

Iako u ovom slučaju nije precizirano šta će se desiti sa ostatkom novca nakon smrti psa, pravnici u SAD-u ističu kako praksa iz prethodnih sličnih slučajeva pokazuje da će se ostatak novca vjerovatno pokloniti humanitarnim organizacijama.