Register Now

Login

Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Odnosi između BiH i Crne Gore za primjer svim državama na Balkanu

Odnosi između BiH i Crne Gore za primjer svim državama na Balkanu

Ambasador Crne Gore u BiH Milan Lakić večeras je u Sarajevu organizirao prijem povodom 21. maja – Dana nezavisnosti ove države. Ambasador Lakić je u izjavi Feni ocijenio da BiH i Crna Gora ostvaruju dobru i kvalitetnu saradnju te da bi ovakav međudržavni odnos trebao biti primjer svim državama na Balkanu kako dva susjeda trebaju […]


Ambasador Crne Gore u BiH Milan Lakić večeras je u Sarajevu organizirao prijem povodom 21. maja – Dana nezavisnosti ove države.

Ambasador Lakić je u izjavi Feni ocijenio da BiH i Crna Gora ostvaruju dobru i kvalitetnu saradnju te da bi ovakav međudržavni odnos trebao biti primjer svim državama na Balkanu kako dva susjeda trebaju da sarađuju.
– U brojnim susretima na najvišem i srednjem nivou, uvijek se saopćavalo da dvije zemlje žele da unapređuju i proširuju sve vidove saradnje, ali činjenica da je BiH jedna od zemlja s kojom Crna Gora ostvaruje najveći vanjsko-trgovinski promet, govori sve – istakao je ambasador Lakić.

Izrazio je uvjerenje da će u budućnosti ove dvije zemlje bolje, više i kvalitetnije surađivati na svim poljima.

Prijemu povodom Dana nezavisnosti Crne Gore prisustvovao je veliki broj zvanica iz diplomatskog, javnog, političkog i kulturnog života BiH.

 

 

Autor: Fena