Home Obrazovanje Sarajevo City Centar: Zabranjeno učenje studentima i učenicima na 3. spratu

Sarajevo City Centar: Zabranjeno učenje studentima i učenicima na 3. spratu

1007
0

Treći sprat SCC-a, na kojem se nalaze brojni restorani brze hrane, bio je omiljeno mjesto za srednjoškolce i studente koji su tu učili za svoje školske i fakultetske ispite, kao i završavali zadaće.

Ipak, budući da su studenti i srednjoškolci znali sjediti dosta dugo i na taj način zauzimati prostor osobama koje dolaze da objeduju, menadžment SCC-a je odlučio zabraniti sjedenje bez objedovanja u prostorima koji koriste ugostiteljski objekti na trećem spratu.

Ističu kako su se na ovaj potez odlučili upravo zbog reakcija posjetilaca SCC-a koji su izrazili svoje razočarenje i nezadovoljstvo činjenicom da im je onemogućeno objedovanje budući da nemaju prostora od drugih koji zauzimaju mjesta za sjedenje, a ne koriste restoranske usluge.

– Većina posjetilaca, pored šopinga, u SCC dolazi i radi izvanredne gastro ponude. Treba imati na umu da je prostor na 3. spratu centra namijenjen isključivo za posjetitelje ugostiteljskih lokala koji su tu smješteni. Nebrojeno puta smo dobili, i još uvijek dobivamo, pismene žalbe posjetilaca koji ne mogu koristiti prostore za ručak zbog drugih korisnika koji dolaze na ovaj sprat da bi obavljali druge aktivnosti, a ne koriste usluge gastro jedinica, navode za Klix.ba iz odjela za odnose s javnošću SCC-a.

Sarajevo City Center je trenutno najprometniji tržni centar u glavnom bh. gradu s prosječnim brojem posjetilaca od 22.000 radnim danom, dok vikendom ova brojka doseže i do 28.000.

– Svi posjetioci su više nego dobrodošli i naravno, ukoliko ima slobodnog mjesta, Centar neće reagovati, ali ukoliko zbog posjetilaca koji zauzimaju sjedeća mjesta na 3. spratu a ne koriste gastro usluge, drugi posjetioci koji su došli s namjerom da objeduju nemaju gdje da sjednu, osoblje koje je Centar ovlastio ima pravo da reaguje, a sve u skladu s Kućnim redom SCC-a koji je postavljen na 3. spratu, vidljiv i dostupan svima, navode za Klix.ba iz SCC-a i dodaju kako su za sprovođenje pravila Kućnog reda odgovorni zaposleni u Sarajevo City Centru, služba osiguranja SCC-a, kao i svi drugi koje Uprava SCC-a za to ovlasti.

– Uprava Centra želi da se svi posjetioci osjećaju dobrodošlo i da se s radošću vraćaju u SCC, navode iz ovog tržnog centra.

 

(Klix.ba)