Home Vijesti BiH Vijeće ministara: Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u...

Vijeće ministara: Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH

836
0
Vijeće ministara BiH razmatrat će u ponedjeljak Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova.

Dnevnim redom za sutrašnju sjednicu predviđen je, između ostalog, i Nacrt odluke o prihvaćanju povećanja kvote Bosne i Hercegovine u Međunarodnom monetarnom fondu predlagača Ministarstva financija i trezora, kao i Godišnje izvješće iz oblasti poljoprivrede, ishrane i ruralnog razvoja za BiH za 2015. godinu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Planirano je i razmatranje Informacije o participaciji Bosne i Hercegovine u projektu formiranja, opremanja i obučavanja Zajedničke regionalne jedinice za odgovor u katastrofama u slučaju poplava kroz inicijativu za prevenciju i pripravnost za katastrofe jugoistočne Europe čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti, Prijedlog pravilnika o standardima funkcioniranja i drugim pitanjima značajnim za rad Imigracijskog centra predlagača Ministarstva sigurnosti, kao i Prijedlog pravilnika o izmjeni Pravilnika o cijeni osobnih dokumenata predlagača Ministarstva civilnih poslova.

Za sutrašnju sjednicu Vijeća ministara BiH dnevnim redom planirane su ukupno 32 tačke.

Izvor: Agencije