Home Vijesti Regija Predsjednik Turske Erdogan: Naše jedinstvo neće narušiti terorizam

Predsjednik Turske Erdogan: Naše jedinstvo neće narušiti terorizam

885
0

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u petak kako terorizam ni bilo koja druga prijetnja neće narušiti jedinstvo u toj zemlji, javlja Anadolija.

“Ni paralelne strukture, ni separatisti, ni terorizam neće narušiti naše jedinstvo”, poručio je on Yozgatu, gradu u centralnoj Turskoj.

Turski predsjednik je kazao kako će svi oni koji idu pogrešnim putem prije ili kasnije uvidjeti koliko griješe i shvatiti da se “mi ne pokoravamo nikome osim Bogu, i to je jednostavno tako”.

Podsjećajući na sve pripadnike snaga sigurnosti koji su dali živote u borbi protiv terorizma, Erdogan je citirao odlomak iz Kur'ana: “I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: ‘Mrtvi su!’ Ne, oni su živi, ali vi to ne znate’.”

Erdogan je podsjetio da će “u tom svjetlu imena svih šehida ostati zlatnim slovima upisana u historiju, jer su oni simboli jedne časne borbe.”

“Mi smo jedan narod. Nas 79 miliona. I Turci, i Kurdi, i Lazi, i Čerkezi i Bošnjaci. Svi smo jedno. Oni koji nas žele podijeliti neće uspjeti u svojim nakanama”, poručio je Erdogan.

Podsjećajući da je Turska jednog od napadača u Briselu uhapsila u Gaziantepu 2015. godine i deportirala ga Belgiji, on je rekao da je terorizam problem cijelog svijeta.

“U Gaziantepu smo uhvatili tu osobu i deportirali je. Gospoda su pustila teroristu na slobodu i sad plaćaju ceh. Terorizam nije problem samo određenih zemalja, to je problem cijelog svijeta i nadam se da će svi to shvatiti”, kazao je Erdogan.