Home Nekategorisano Prvi sveobuhvatni pravni portal u BiH

Prvi sveobuhvatni pravni portal u BiH

417
0

Koliko puta do sad ste bezuspješno pokušavali naći odgovor na pravno pitanje iz zakonskih odredbi Bosne i Hercegovine i entiteta? Koliko puta do sad ste ostali razočarani neadekvatnim odgovorima? Koliko puta do sad ste svoje odgovore tražili na mjestima na kojima ih niste mogli dobiti?

Upravo navedena pitanja postala su misao vodilja pri ostvarenju projekta portal PravoBiH.com.

Portal PravoBiH.com je bosansko-hercegovački pravni portal koji je namijenjen svim građanima Bosne i Hercegovine, uključujući i građane iz entiteta Federacije BiH i Republike Srpske, te Brčko Distrikta.

Cilj ovoga projekta je prvenstveno da se stvori portal koji će biti središte za sva pravna pitanja, informacije i vijesti na području cijele Bosne i Hercegovine. S tim ciljem, pod linkom pravni savjeti nalazi se forum na kojem možete postavljati pitanja iz svih grana prava kao što je kazneno, građansko, obiteljsko, upravno, radno i dr.

Ako imate problem i treba Vam pravni savjet, potrebno je da se registrirate, a odgovore na vaša pitanja davat će stručne i kompetentne osobe kao što su diplomirani pravnici sa položenim pravosudnim ispitom, odvjetnički vježbenici, sudski stručni suradnici i drugi.

Na ovom portalu također možete naći najnovije vijesti iz pravne oblasti, kao i zakone i propise Bosne i Hercegovine, entiteta i Brčko Distrikta BiH, te sudsku praksu općinskih, kantonalnih, okružnih, Vrhovnih i Ustavnih sudova koja se objavljuje na internetu.

Osim toga, ovdje možete pronaći i obrasce pojedinih ugovora, zahtjeva, izjava, tužbi, prijedloga za ovrhu, prijedloga za uknjižbu prava vlasništva, i drugo, kao i korisne linkove i adrese sudova i državnih institucija u Bosni i Hercegovini, piše Avaz.