Home Vijesti BiH Uhapšen sudija u Banja Luci radi primanja 1.000 EUR mita

Uhapšen sudija u Banja Luci radi primanja 1.000 EUR mita

954
0

Uhapšen sudija u Banja Luci radi primanja 1.000 EUR mita

U Banjoj Luci je uhapšen sudija Osnovnog suda Nebojša Pejović zbog primanja 1.000 eura, što je prema nezvaničnim informacijama bilo namijenjeno za posredovanje u jednom predmetu.

Kako saznaje Klix.ba, sudija Pejović je novac primio u ugostiteljskom objektu “Slatina” nakon čega su ga uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

On je navodno preuzeo novac koji je trebao predati drugom sudiji koji radi na predmetu u kojem se spore dva pravna subjekta u vezi s imenom firme.

Pripadnici SIPA-e su hapšenje izvršili po nalogu Republičkog javnog tužilaštva, a pretres stana uhapšenog radi se po nalogu Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Nebojša Pejović je ranije bio predsjednik Odjeljenja za radne sporove u banjalučkom sudu.

Pejoviću na teret stavlja da je od vlasnika jednog privrednog društva tražio i 21. aprila primio novčani iznos od 1.000 eura.

– Osumnjičeni je za taj iznos nudio pomoć i povoljan ishod postupka za privredno društvo oštećenog S. H. koji je podnio zahtjev za upis društva u sudski registar kod Okružnog privrednog suda u Banjoj Luci – rekla je Tojagić.

Nezvanično saznajemo da S. H. zbog određenih problema sa nazivom preduzeća nije uspjevao da registruje firmu, pa mu je Pejović obećao da će mu to “srediti” za iznos od 1.000 evra. Dogovorili su sastanak na kojem je oštećeni Pejoviću predao novac. Sudija je uhapšen prilikom predaje novca koju su pratili inspektori SIPA.